Székely Mikó Kollégium

XI-XII-es diákok számára Ifjú tudósok versenye - 2021-09-30


 Ifjú Tudósok-  Tudományos középiskolai vetélkedő XI-XII-es diákok számára

MAGYAR IRODALOM, FIZIKA és INFORMATIKA
https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu/  


A vetélkedő célja
A vetélkedő célja, hogy lehetőséget adjon a kiemelkedően tehetséges tanulók számára egyes természettudományos vagy bölcsészettudományos tudományterületen, tantárgyakban való jártasságuk, kiemelkedő tudásuk bemutatására, továbbá a Kárpát-medence államaiban élő középiskolás tanulók és a társadalom szélesebb csoportjai számára a vetélkedő követendő példát mutasson a magasszintű tudásról és a széleskörű műveltségről.
A részvétel feltételei
A vetélkedőn a magyarországi, továbbá a Kárpát-medence államaiban (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) működő középiskolák 2021/2022. tanévben 11-12. évfolyamos tanulói egyénileg vehetnek részt.

A tanulók nevezését, a vetélkedőn való részvétel lehetőségét és a tanulók szakmai felkészülésének támogatását az érintett középiskola intézményvezetője biztosítja. Egy iskolából több tanuló is jelentkezhet.
A tanulók egyénileg versenyeznek, a jelentkezés és a részvétel ingyenes, jelentkezni az adott köznevelési intézményen keresztül lehet. 

Az Ifjú tudósok tudományos középiskolai vetélkedő háromfordulós:

  • az első forduló (az elődöntő) mindhárom tudományterület esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll;

  • a második fordulót (a középdöntőt) Budapesten rendezik, ennek során a versenyzők egy-egy adott napon személyesen mérhetik össze a tudásukat, az eseményekről videófelvételek készülnek;

  • a harmadik forduló (a döntő) is Budapesten lesz, a televíziós fordulóba jutott versenyzők stúdiókörülmények között mérik össze tudásukat.A jelentkezés elektronikusan történik, magyarországi és határon túli versenyzők esetében az alábbi oldalon keresztül:
 https://ifjutudosok.kozepiskolaiverseny.hu/

A vetélkedőre történő jelentkezés és a részvétel ingyenes.

A vetélkedőre jelentkezni 2021. szeptember 1. – 2021. október 4. között lehet.

Dr. Pető Mária

Szólj hozzá elsőként a témához!

(A hozzászóláshoz jelentkezz be!)Események

József Álmos ny. tanár úr előadása a Székely Mikó Kollégium tablóiról

2021. december 6-án József Álmos , iskolánk egykori matematikantanára, helytörténész a Székely Mikó Kollégium tablóiról szóló tanulmányát mutatta be a végzős diákjaink számára. A gazdag képanyagot sok- sok érdekességgel egészítette ki. A résztvevők egy igazi történelmi időutazás részesei lehettek, gazdagodott a történelmi, helytörténeti és a művészettörténeti ismeretük, valamint megerősödött a mikós identitásuk is. Az előadás során betekintést nyerhettek a tablókról készülő album munkafolyamatába is.

2021.december 23.

Közérdekű információk

2021-2022-es Ballagás

A 2021-2022-es tanévben a XII. osztályok ballagása május 21.-én lesz.

2022.május 21.