Székely Mikó Kollégium

Cipősdoboznyi szeretet - 2021-12-23


Cipősdoboznyi szeretet

A Székely Mikó Kollégium diákjai és pedagógusai ebben az évben is közel 250 csomagot készítettek hátrányos helyzetű gyerekek részére. Ezeknek egy részét a bodzafordulói és szépmezői gyerekekhez jutattuk el, valamint az Oltmező utcai Szociális Központban lakó gyerekek között osztottuk szét.

Többéves hagyományunkhoz híven az idén is ajándékcsomagokkal, valamint tartós élelmiszerrel, tisztálkodási szerekkel, édességekkel, ruhákkal és játékokkal ajándékoztuk meg a kézdiszentléleki Bartók Albert Napköziotthonba járó gyereket.

Az összegyűjtött ajándékokból jutott a Gödri Ferencz utcai Napköziotthon gyerekeinek is.

Pénzadománnyal segítettük a sepsiszentgyörgyi Megyei Kórház Gyermekosztályát.

Hálásak vagyunk, hogy az idei adventben is több gyereknek megszépíthettük a karácsonyát.

Jónak lenni jó !

 

 

 

Dr. Kinda EleonóraEsemények

József Álmos ny. tanár úr előadása a Székely Mikó Kollégium tablóiról

2021. december 6-án József Álmos , iskolánk egykori matematikantanára, helytörténész a Székely Mikó Kollégium tablóiról szóló tanulmányát mutatta be a végzős diákjaink számára. A gazdag képanyagot sok- sok érdekességgel egészítette ki. A résztvevők egy igazi történelmi időutazás részesei lehettek, gazdagodott a történelmi, helytörténeti és a művészettörténeti ismeretük, valamint megerősödött a mikós identitásuk is. Az előadás során betekintést nyerhettek a tablókról készülő album munkafolyamatába is.

2021.december 23.

Közérdekű információk

2021-2022-es Ballagás

A 2021-2022-es tanévben a XII. osztályok ballagása május 21.-én lesz.

2022.május 21.